Isolatie en isoleren wat is dat nou eigenlijk? Sinds een aantal jaren zijn isolatie materialen niet meer weg te denken bij het bouwen van een woning, maar ook bij bestaande bouw kiezen steeds meer eigenaren ervoor de woning te laten isoleren. Dit is niet zo gek, want isolatie heeft veel voordelen.

Isolatie zorgt ervoor dat de gestookte warmte langer door de woning vastgehouden wordt, en naast het vasthouden van die warmte zorgt het er ook voor dat de invloeden van buiten minder snel de woning kunnen intrekken. Isolatie is er in alle vormen en maten, voor iedere woning of probleem is er een goed isolatieproduct. Maar welke is het beste voor uw woning ?

Bij een nieuwbouw woning is deze keuze al gemaakt en wordt de woning opgeleverd met goede isolatie. Hiervan kunt u zeker zijn omdat er verschillende eisen vanuit de overheid zijn voor het isoleren van woningen.

Heeft u een bestaande woning hangt het juiste product af van verschillende aspecten namelijk; waar de woning is gebouwd, het bouwjaar van de woning, het huidige probleem en de eisen van de bewoner. Het beste isolatie product is zonder verdere informatie dan ook niet te zeggen. Bent u van plan uw woning te laten isoleren is het handig om een gespecialiseerd bedrijf een kijkje te laten nemen. Vaak is een bezoek van een adviseur en de offerte vrijblijvend, bij twijfel vraag dit na! Schotgroepisolatie is marktleider en heeft alle kennis in huis om u bij te staan en te informeren.

Naast de positieve invloed die isolatie heeft op het vasthouden van de warmte of koelte heeft het isoleren van de woning nog veel meer voordelen;

  • Het zorgt voor een beter klimaat in de woning
  • Schimmels en vocht krijgen nauwelijks nog kans
  • Het zorgt voor een aanzienlijke besparing op de energierekening  
  • Het verhoogt het energielabel
  • De woning is na verkoop meer waard.